رقابت پایان‌نامه‌های کاربردی در جشنواره ملی امیرکبیر

Blog Image
Avatar
سردبیر
  • 1 مهر
  • 3 دقیقه

رئیس بنیاد نخبگان البرز گفت: جشنواره ملی امیرکبیر سعی دارد دانشگاه و نظام آموزش عالی کشور را به صنعت و جامعه پیوند دهد و برای تحقق این هدف تمام دستگاه‌ها باید با توان ملی خود وارد میدان شوند.

به گزارش ایسنا، محمد نبیونی در نشست مشترک اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی امیرکبیر که در کارخانه نوآوری البرز برگزار شد با اشاره به اینکه تاکنون سه دوره از جشنواره امیرکبیر را پشت سرگذاشته‌ایم، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت بخش صنعت در فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و از طرف دیگر استفاده از توانمندی دانشگاه‌ها برای رفع مشکلات صنعت و جامعه بحثی است که سال‌ها است در کشور روی آن تاکید شده است.

 

وی ادامه داد: سال ۹۴ سامانه‌ای در البرز رونمایی شد تا ارتباط بین دانشگاه و صنعت قوی‌تر شود و از طریق این سامانه بخش صنعت بتواند نیازهای خود را به گوش دانشگاهیان برساند و در مقابل دانشگاهیان هم بتوانند توانمندی‌های خود را به صاحبان صنایع منعکس کنند.

 

وی افزود: جشنواره ملی امیرکبیر سعی دارد دانشگاه و نظام آموزش عالی کشور را به صنعت و جامعه پیوند دهد و برای تحقق این هدف تمام دستگاه‌ها باید با توان ملی خود وارد میدان شوند.

 

وی توضیح داد: جشنواره ملی امیرکبیر با هفت کارگروه فعالیت دارد و پایان نامه‌ها و رساله‌های تقاضا محور ارسال شده را داوری و در نهایت از برگزیدگان تقدیر می‌کند.

 

رئیس بنیاد نخبگان البرز اضافه کرد: در بخش داوری علمی این جشنواره علاوه بر استفاده از توانمندی اساتید البرزی از نظر تخصصی اساتیدی از سایر استان‌های کشور هم استفاده شده است.

 

وی تاکید کرد: هدف این جشنواره ایجاد گفتمان برای کاربردی شدن پایان نامه‌ها و حل مسائل ملی و منطقه‌ای در حوزه‌های مختلف است، چرا که همیشه این موضوع مطرح است که تعداد زیادی پایان نامه و رساله کارشناسی ارشد و دکتری در طول دوره تحصیلات دانشگاهی انجام می‌شود اما خیلی از آنها یا کاربرد ندارد و یا بعد از اتمام در قفسه‌ها می‌مانند و یا حداکثر به مرحله چاپ مقاله در مجلات داخلی یا دوره‌های بین المللی بسنده می‌شود.

 

این مسئول با اشاره به اینکه امسال شاهد برگزاری چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر هستیم، گفت: در این دوره پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی که از مهر سال ۱۴۰۱ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۳ دفاع شده‌ و به صورت کاربردی و کارفرما محور هستند با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

 

وی تصریح کرد: نکته بسیار مهم در جشنواره ملی امیرکبیر، همکاری و تلفیق بین جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی البرز به عنوان ارتباط‌دهنده دانشگاه با جامعه و صنعت  است.